maart 2012: voor het vijfde jaar goedgekeurd!

Het budget voor het initiatief ‘Persoonlijke Hygiene en Gezondheid’ is voor 2012 goedgekeurd. Dit is het vijfde jaar. Wat eigenlijk blijkt is dat het woordje ” tieners” weg kan uit de oorspronkelijke titel. De basis training die Sumita en Nilimah hebben ontwikkeld hebben speciaal voor tieners over hygiene en gezondheid is namelijk ook voor andere doelgroepen interessant en in trek.
De docenten van de scholen vroegen vorig jaar of zij ook niet die zelfde cursus kunnen doen. Daarom is er vorig jaar een 3 daags programma bedacht met deze onderwerpen. Dit was een succes. Dit jaar wordt het dan ook weer op 2 scholen gegeven. Ook wordt de basis training aan een groep vrouwen gegeven via een “vrouwencentrum”.

Hoewel de docenten van tieners indirect ook een belangrijke groep zijn om voor te lichten, blijven wij bij Batashi ons toch met name richten op voorlichting voor en lessen aan tieners. In 2012 worden weer 8 scholen, 1 madrassa en 1 vrouwenclub bediend. Dus weer ongeveer 250 leerlingen.

Omdat de prijzen omhoog zijn gegaan voor alles en we al een groot deel van het gevraagde jaarbedrag binnen hebben aan giften (waarvoor onze dank!), hebben we besloten ook de vergoeding, die de trainers krijgen iets te verhogen.

We wensen de 3 trainer dames veel succes.

Hieronder nog een aantal foto’s van het afgelopen jaar:

This entry was posted in nieuws. Bookmark the permalink.