Inzamelacties

Er zijn momenteel geen inzamelacties maar uw gift is meer dan welkom. Ons rekeningnummer is NL40RABO0139449833

maart 2017 – Wandelen voor Water
Na de eerdere editie in 2015 werd dit jaar Wandelen voor Water weer
georganiseerd door de Rotary Veluwezoom op 24 maart 2017. Ongeveer 850 leerlingen uit het basisonderwijs in Ede en omstreken deden mee aan de zes kilometer lange sponsorloop. Elk kind draagt tijdens deze tocht zes liter water mee. Voordat de kinderen op pad gaan krijgen de klassen een waterles met uitleg waar ze voor lopen.
Ook dit jaar waren we een van de organisaties waar voor deze kinderen liepen. We zijn er erg blij mee.

december 2015 – Kerstgeschenk Wageningen UR
Stichting Batashi is verkozen tot een van de twee goede doelen van het “Kerstgeschenk 2015″ van Wageningen UR. Super! Medewerkers van Wageningen UR hebben een keuze uit verschillende opties om invulling te geven aan hun kerstgeschenk.

maart 2015 – Wandelen voor Water
Op 20 maart 2015 was het zo ver: ongeveer 500 kinderen van groep 7 en 8 van basisscholen in en rond Wageningen en Ede stonden klaar om ieder met 6 liter 6 kilometer te lopen. In totaal is het fantastische bedrag van €21.495,55 voor twee goede doelen in Bangladesh opgehaald, waarvan Stichting Batashi er een was. Hartstikke bedankt alle lopers en de organisatie! Geweldig!

januari 2015 – Meedoen aan Wandelen voor Water
Dit jaar gaat het lukken. De sponsorloop van ‘Wandelen voor water’ wordt op 20 maart 2015 door Rotery Veluwe Zoom georganiseerd. Veel kinderen van groep 7 en 8 van basis scholen in en rond Wageningen en Ede lopen ieder met 6 liter 6 km deze sponsorloop. Ze lopen voor twee goede doelen: ons project en een ander water, sanitatie en gezondheidsproject in Bangladesh. Dat is echt geweldig.

juli 2011 – 1% club — Het is gelukt! Het project is vol!
In 2009 hebben we op de website van de 1% club een aanvraag voor een deel van ons Santeen project over hygiëne en gezondheid voor tieners gezet. Het ging om € 2940. Afgelopen maand is de laatste € 120 gestort. Dat is geweldig! Volgend jaar kunnen er dus weer veel jongeren, en tegenwoordig ook vrouwen, een training volgen. Via de 1% club zijn we in contact gekomen met nieuwe donateurs. Hartelijk dank aan al de 1% club donateurs!!! Zie ook de pagina van de 1procentclub

december 2009 – 24 uurs aktie van de één-procent club
De 1 procent club een 24-uurs geldinzamelingsaktie. Met deze kleine actie is het gelukt
van 4 naar 10 donateurs te gaan voor ons project. Heel erg hartelijk dank voor de bijdragen via de 1% club!

zomer 2009 – Aanmelding bij 1% club
Het project van Sumita is aangemeld voor de 1% club. Dit hebben we gedaan omdat we nog financiering zochten om 2009 rond te krijgen. De 1% club is een leuk nieuw initiatief om mensen persoonlijk te betrekken bij ontwikkelingsprojecten. Het idee is dat je veel kunt doen voor een betere wereld, als je 1% van je tijd, geld en energie aan anderen besteed. Dan houd je nog steeds 99% voor jezelf over! Je kunt gratis lid worden, en dan kies je op basis van de informatie die wordt gegeven je eigen projecten om te ondersteunen.
Meer informatie is te vinden bij de 1 procent club en over het project van Batashi.

juni 2009 – Collectie tijdens de diensten in het diakonieweekend
In het weekend over diakonie van de RK Parochie in Wageningen was Catharien uitgenodigd om te komen vertellen over het werk van Batashi. Het thema diakonie was vertaald in stilstaan bij en nadenken over de vraag ‘wat doe jij voor een ander en waarom?’
Tijdens de diensten in het diakonieweekeinde is er gecollecteerd voor Stichting Batashi. Deze extra collecte heeft 384,23 Euro opgebracht. Via de bank kwam ook nog 50 Euro binnen. Van dit geld kunnen dit jaar 17 meisjes meedoen in het onderwijsprogramma over gezondheid en hygiene. Via het parochieblad “Samenkomst” hebben wij iedereen hartelijk bedankt voor de bijdrage.

december 2008 – Kerstmarkt in Workum
De Workumer Krant ‘FRISO’ kopt op 16 december ‘Kerstmarkt ten bate van Bangladesh’, en schrijft dat er aan het Noard 24 te Workum een kerstmarkt werd gehouden (zie foto) waarvan de opbrengst mede bestemd was voor de Stichting Batashi.
Tijdens de markt was er informatie-materiaal aanwezig, zodat iedereen wat meer te weten kon komen over het initiatief ‘hygiene en gezondheid voor tieners’. We hebben 750 Euro ontvangen, die we al doorgestuurd hebben naar Sumita. Onze hartelijke dank hiervoor!! Dit hebben we ook per brief aan de Kerstmarktcommissie laten weten.

oktober 2008 – Sokjes breien en verkopen als donatie
We zijn erg blij met het initiatief van mevrouw Nel Terwisscha van Scheltinga om 60 paar baby- en peutersokjes te breien als donatie aan Stichting Batashi. Deze sokken zijn te koop, waarbij alle inkomsten ten goede komen aan de activiteiten van Stichting Batashi in Bangladesh. Als u geinteresseerd bent om een aantal sokken te kopen kunt u ons bereiken op batashi@mail.com

mei 2008
Vele donaties zijn ontvangen nadat de eerste nieuwsbrief van Batashi was verstuurd. Deze maand vieren Mevrouw Til en Meneer Jan hun 60ste en 65ste verjaardag. Ze suggereren een donatie aan Batashi in plaats van cadeaus. Wij willen Jan en Til graag feliciteren en hartelijk danken voor hun steun!

maart 2008 – Bezoek aan lagere scholen in Nederland

Drie lagere scholen in Ruurlo (Willibrordusschool), Wageningen (Kardinaal Alfrinkschool) and Emmeloord (Josefschool) bezocht door Mevrouw Catharien Terwisscha van Scheltinga. Ze sprak met de leerlingen over Bangladesh, het leven buiten Europe, en de activiteiten van Stichting Batashi.
De scholen namen deel aan een project voor de vastenaktie voor Pasen 2008 om een project te ondersteunen in de Chittagong Hill Tracts, waar minderheden leven. De kinderen waren geinteresseerd en enthusiast, en stelden erg veel vragen!

feb 2008- Reakties op de nieuwsbrief, bijdragen voor Batashi!
Begin februari circuleerden we de eerste nieuwsbrief. Expres niet in december, maar ná
de jaarwisseling. We kregen hele leuke reakties – en ook de eerste financiele bijdragen1.
Het is zó leuk als door middel van een onverwachte gift iemand je laat weten, dat hij/zij
je initiatief steunt! We willen iedereen erg bedanken voor hun bijdrage! Batashi-nieuwsbrief-2008-1