2011- nieuwe secretaris Batashi

Graag heten we Iris van Werven welkom als secretaris van de stichting.
Al is het een tijdje geleden dat zij er was, hieronder deelt zij haar ervaring tijdens haar stage in Bangladesh.

“Tijdens mijn stage in Bangladesh ben ik op bezoek gegaan bij een schoolsessie en een kringgesprek bij de Dhaka Ahsania Mohila Mission school en weeshuis. Terwijl ik de leraren ontmoette werd vast een korte les gegeven over hygiëne rond menstruatie door Ainun Nahar. Dit was gedaan omdat de kinderen anders weinig aandacht zouden hebben voor de les.
In eerste instantie vond ik dit jammer omdat ik de les juist interessant vond maar eenmaal in de klas begreep ik onmiddellijk waarom. Ik zou met geen mogelijkheid anoniem achterin de klas kunnen zitten om lekker mee te kijken. De tieners vonden mij namelijk ontzettend interessant. Vragen als waar ik vandaan kwam en hoe ik over hygiëne had geleerd werden al snel op me afgevuurd. Natuurlijk mocht ik ook vragen stellen. Op de vraag welke les of welk onderwerp favoriet was bij de kinderen kreeg ik verschillende antwoorden. De eerste vond drugs heel interessant terwijl de ander menstruele hygiëne interessanter vond. Toen er eentje zei dat dit de leukste les tot nu toe was werden de eerste antwoorden snel teruggetrokken: Iris op bezoek was inderdaad de meest favoriete les!
Ik werd nog verwend met een toneelstukje voor we naar het kringgesprek gingen. Dit gesprek vond (net als altijd) in het weeshuis plaats. Ik herkende een aantal kinderen van de klas hiervoor maar er waren ook jongere en oudere meisjes bij. Vanwege mijn bezoek was er ook een huismoeder en een bestuurslid bij. Normaal gesproken zijn de kringgesprekken zonder huismoeders en bestuursleden. Toen deze dames vertrokken begonnen de kinderen meer te kletsen en te lachen. Fantastisch om te zien natuurlijk. Daarna was het helaas al weer tijd om te gaan. Super om een kijkje in de keuken te mogen van Sumita en Ainun Nahars lessen en een van de scholen die zij regelmatig bezoeken!”

This entry was posted in nieuws. Bookmark the permalink.